Scheidsrechters in de schijnwerpers

EMMEN

Het radioprogramma Hemmeltied van RTV Drenthe was in de ‘Week van de Scheidsrechter’ te gast bij scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD). Twee uur lang kwamen aspecten van voetbalarbitrage voorbij en werd de scheidsrechtersvereniging flink in de schijnwerpers gezet.

Presentator Harm Dijkstra stond met voorzitter Theo Hein onder meer stil bij het voetbalconvenant, waarin scheidsrechtersvereniging HZOD het voortouw heeft genomen. Hein gaf aan dat zich al zeven voetbalverenigingen binnen de gemeente Emmen hebben aangesloten. Het doel van het convenant is om samenwerking te realiseren tussen de verschillende voetbalverenigingen op het gebied van voetbalarbitrage. Afspraken over respect op de velden, het organiseren van arbitrage opleidingen, begeleiding van scheidsrechters en nog veel facetten op het terrein van arbiter. Theo Hein gaf aan dat de eerstvolgende bijeenkomst op maandag 30 oktober op het programma staat: om 19.30 uur bij de voetbalvereniging DZOH. Alle voetbalverenigingen in de gemeente Emmen zijn van harte welkom. Tijdens de uitzending van Hemmeltied kwam ook Kevin Moed aan het woord. De 22-jarige scheidsrechter uit Klazienaveen wil nog meer bereiken dan zijn vader, die op zijn hoogtepunt als scheidsrechter actief was in de hoofdklasse. Kevin krijgt actieve begeleiding door een coach vanuit de KNVB en maakt deel uit van het ontwikkelingstraject van de HZOD. Dit is een extra vorm van coaching. Zijn uiteindelijke doel is om door te stromen naar de 3e divisie. Scheidsrechter en bestuurslid Ab Jagersma vertelde in de uitzending op enthousiaste wijze over het klusteam van HZOD. “Kleine klusjes doe ik zelf en de grote klussen als verven, bestraten, overkapping doen wij samen”, gaf Jagersma aan. “Een ijverige en handige groep mensen waar wij altijd een beroep op kunnen doen.” Presentatrice Leonie van de Werf was verrast dat de 70-plusser nog elke zaterdag zijn wedstrijden fluit voor de KNVB.

Auteur

Redactie