Stichting Synagoge Coevorden blij met erkenning

COEVORDEN

Zoals eerder gemeld won Stichting Synagoge Coevorden dit jaar de achtste Vrijwilligersprijs van het CDA Coevorden. Vrijwilligers van de stichting zetten zich in voor het behoud van de voormalige Coevorder synagoge en het rabbihuis.

Fractievoorzitter Gertjan Zuur reikte de prijs zaterdag uit aan Ernst Rosenbaum, die preses is van Stichting Synagoge Coevorden. Na de uitreiking startte de Open Joodse huizenroute door de Vestingstad. Dat was een van de activiteiten in het kader van de herdenkingsmaand oktober.

Eerdere winnaars

De eerdere winnaars van de vrijwilligersprijs zijn Stichting Sweelpop in 2010, World Servants in 2011, Stichting Duofietsen in 2012, Stichting Marktcommissie Wezup (Kerstmarkt) in 2013, Voedselbank Coevorden in 2014, wereldwinkel ’t Winkeltje in Oosterhesselen in 2015 en het Coevorder Theater Hofpoort in 2016.

Auteur

Redactie