Drentse bedrijven benoemd tot inspirator

EMMEN/COEVORDEN

/ERICA - Dertien bedrijven uit Drenthe zijn vorige week in Emmen door het Werkgeversservicepunt Drenthe in het zonnetje gezet omdat zij met succes werkplekken aanbieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Tijdens de inspiratiebijeenkomst bij Studystore kregen de aanwezige bedrijven middels een presentatie en rondleiding een beeld hoe Studystore omgaat met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na dit kijkje in de keuken werd er inhoudelijk over de voordelen doorgepraat, maar er was ook ruimte voor bedrijven om aan te geven wat als lastig of moeilijk wordt ervaren. Aan het einde van de bijeenkomst werden: Albron, ADHD Noord, AREA Reiniging, Bospark Lunsbergen, Docuwork, Harrie Boerhof, Koskamp, Rolloek.nl, Tuinverzorging STS, Visschedijk, W&O Drenthe, Welzijnswerk Midden-Drenthe en World of Birds uit Erica in het zonnetje zijn gezet. Zij hebben een rozet en raamsticker ontvangen, waarmee zij kunnen laten zien dat zij als voorbeeldbedrijf dienen in de arbeidsmarktregio Drenthe. Daarnaast werden deze inspiratoren ook gevraagd om een chocoladereep aan een collega-ondernemer te geven die nog niets doet op het gebied van werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ze uit te dagen hierover na te gaan denken.

Werkgeversservicepunt Drenthe

Het Werkgeversservicepunt Drenthe is een samenwerking tussen zeven Drentse gemeenten: De Wolden, Hoogeveen, Midden-Drenthe, Coevorden, Borger-Odoorn, Emmen, het UWV en twee sociale werkbedrijven. Zij brengen middels één loket gemotiveerde medewerkers en werkgevers samen en bieden informatie, advies en ondersteuning op het gebied van werving & selectie, vergoedingen, invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen en social return on investment en de invulling van de banenafspraak. Kijk voor meer informatie op: www.wspdrenthe.nl.

Auteur

Redactie