EKC 2000 met goed gevoel de zaal in

EMMEN

De laatste veldwedstrijd tegen DIO uit het Friese Oosterwolde was een van de betere van EKC 2000. De beloning bleef echter deels uit doordat aan EKC zijde de afronding te wensen overliet. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 19-19.

Voorafgaand aan de wedstrijd is scheidsrechter Santinge in het zonnetje gezet. Dit gebeurde in het kader van de Week van de Scheidsrechter. Een blijk van waardering voor de scheidsrechters die het elke week mogelijk maken om de wedstrijden te spelen. De wedstrijd startte met gevarieerde aanvallen, want met vaak veel kansen werd de korf van de bezoekers onder vuur genomen. Helaas voor de Emmenaren werd het overwicht niet in genoeg doelpunten uitgedrukt waardoor de bezoekers na een 1-0 voorsprong van EKC 2000 de hele eerste helft aan de leiding konden blijven. Na een 4-7 tussenstand halverwege de eerste helft wist EKC 2000 vlak voor rust op 9-10 aan te haken.

Prima

Na rust een goed en trefzeker EKC 2000 dat prima van start ging. De 9-10 achterstand werd in korte tijd omgebogen in een 14-11 voorsprong. De kansen bleven komen, maar EKC 2000 wist niet verder uit te lopen. Na 15-12 werd het 15-14 en werd er om en om gescoord. Telkens nam EKC 2000 een voorsprong. Tien minuten voor tijd bij de stand 19-17 had de thuisploeg de beste kansen om weer op 20 te komen. Helaas voor EKC 2000 lukte dit niet waardoor DIO in de slotfase een puntje kon meepakken (19-19). Hoofdcoach Atte van Haastrecht liet weten: "We lijken redelijk klaar voor de zaalcompetitie. De nieuwe speelwijze is steeds meer terug te zien en zal zeker in de zaal haar vruchten gaan afwerpen. De opstelling nog wat finetunen en nog meer scherpte in de afwerking en we kunnen heel ver komen."

Auteur

Redactie