Sherida Spitse werkt leerlingen in het zweet

EMMEN

Een balletje trappen met een kampioen. Ruim honderd leerlingen van het Emmer Hondsrug College maakten het maandag mee.

Ze kregen voetballes van Europees kampioen en Oranje-international Sherida Spitse. De middenvelder (139 interlands) van de Oranje Leeuwinnen was een dagje gastdocent voor de Emmer scholieren. Naast twee intensieve clinics nam ze alle tijd om in een goed gevulde sporthal vragen te beantwoorden van zo’n 150 leerlingen. Ze vertelde over haar loopbaan, het gewonnen EK in eigen land en keek vooruit naar de toekomst van het vrouwenvoetbal. Sherida Spitse is trouwens een vaste gast op het Hondsrug College. De Oranje-speelster was voor het derde opeenvolgde jaar op het Hondsrug College voor een training en een ‘meet & greet’ met leerlingen. De persoonlijke voetballessen van de Oranjeaanvoerder waren zeker geen vrijblijvende aangelegenheid. Spitse trainde de Hondsruggers behoorlijk in het zweet en was verantwoordelijk voor aardig wat verzuurde benen. “Het was hard werken, maar niemand klaagde of piepte. Echte bikkels hier op het Hondsrug College en ik kom graag een keertje terug”, verklapte ze. Gymdocent Daan de Jonge van het Hondsrug College was na afloop een tevreden mens. “De gedrevenheid en passie van de leerlingen waren echt fantastisch. Met een beetje geluk schopt één van hen het ooit tot Europees- of beter nog wereldkampioen.”

Auteur

Redactie