Grietje Oosting-Tangenberg: ‘Iedereen bleef opgewekt’

ZWEELOO/AALDEN

De eerste Samenloop voor Hoop Zweeloo bracht afgelopen weekend 53.231 euro op. De organisatie had niet durven dromen van dat bedrag voor KWF Kankerbestrijding.

Door Kristian Elders Muziekvereniging Blaas Op Maat (BOM) uit Zweeloo trad zondag op voor aanvang van de slotceremonie. De wandelaars werden bijgestaan tijdens de laatste meters. Vice-voorzitter Grietje Oosting-Tangenberg staat zondagavond vlak na de slotceremonie nog na te genieten. “Ik ben helemaal onder de indruk. We hebben een prachtig evenement gehad en de sfeer was perfect. Bij de openingsceremonie regende het flink, maar iedereen bleef opgewekt. Als je kanker hebt regent het ook en ook dan moet je door.” De Samenloop voor Hoop Zweeloo kreeg hulp van ruim zeventig vrijwilligers en meer dan zestig sponsoren. De jonge deelnemers aan de kinderloop op de Brink in Aalden hielden uiteindelijk de bordjes omhoog met daarop afgebeeld de opbrengst. Er deden 85 enthousiaste kinderen 24 minuten lang mee aan die loop. De deelnemende teams aan de Samenloop voor Hoop verzamelden vooraf geld voor het goede doel tijdens acties. Er werden bijvoorbeeld auto’s gewassen. Weer een ander team organiseerde een bingo. In totaal kwamen 34 teams één etmaal in actie. Er waren 701 wandelaars en 65 eregasten.

Minuut stilte

Tijdens de Samenloop voor Hoop Zweeloo waren er optredens van onder anderen Lisanne Spaander, Sweelodie, Isa Zwart, Popkoor Ankoor en Thijs Pot. De kaarsenceremonie was zaterdagavond voor mensen die er niet meer zijn. Voor hen werd een minuut stilte gehouden. Grietje Oosting vertelt over de symboliek tijdens het tweedaagse evenement. “Bij de start huilde de hemel, daarna werd het heel erg donker en aan het einde van ons avontuur ging de zon schijnen.”

Auteur

Redactie