EKC 2000 maakt competitie spannend na modderbad

EMMEN

Zaterdag speelde EKC 2000 de uitwedstrijd in Hoogeveen tegen Thrianta. Op een nat en modderig veld kwam de formatie van Atte van Haastrecht niet verder dan een 23-15 verlies.

Na lang wikken en wegen besloot de scheidsrechter dat er gespeeld ging worden op een zeer matig veld waar voorzichtigheid geboden was. Balans was vrijwel niet te vinden voor een schot en aanzetten voor een actie was al bijna onmogelijk. Na 1-1 en 3-3 liep EKC 2000 uit naar een terechte 3-5 voorsprong. Het spel was goed gezien de omstandigheden en uit veel kansen wisten de Emmenaren redelijk tot scoren te komen. Na de 5-5 echter wist het stug en statisch spelende Thrianta met verre afstandsschoten een run van vijf te maken en uiteindelijk op 10-6 te komen. De rust brak aan met een 10-7 achterstand.

Verre schoten

Na de rust wist EKC 2000 heel langzaam dichterbij te komen wat uiteindelijk in een 15-14 tussenstand resulteerde met nog een kwartier te spelen. Vijf verre schoten van afstand resulteerden echter in een ruime achterstand. Deze achterstand kwam EKC 2000 niet meer te boven en ietwat geflatteerd, maar wel terecht kwam de eindstand uit op 23-15. Hoofdcoach Atte van Haastrecht liet na afloop van de wedstrijd weten: "Korfballend gaan we langzaam de goede kant op, maar tegenslagen verwerken is nog een puntje waar we aan gaan werken. Focus vasthouden op het eigen korfbal is hier toch wel noodzaak. Verder geen paniek, maar geloof blijven houden in de ingeslagen weg en die gaat nu eenmaal gepaard met ups en downs." Door verrassende uitslagen staat EKC 2000 er nog steeds goed voor op een tweede plek en lijkt het een spannende competitie te worden.

Auteur

Redactie