Tekenen met Minno de Roo in Stedelijk Museum

COEVORDEN/OOSTERHESSELEN

In het Stedelijk Museum Coevorden (SMC) staat het thema ‘Tekenend de geschiedenis in’ centraal tijdens Oktobermaand Kindermaand. SMC sluit in de herfstvakantie aan bij de Hunebedcampagne.

De Hunebedcampagne is van Marketing Drenthe en Hondsrug Drenthe. Kunstenaar Minno de Roo uit Oosterhesselen geeft zaterdag 14 en zaterdag 28 oktober vanaf 14.00 uur een tekenworkshop in het Coevorder museum. Onder begeleiding van de Oosterhesseler proberen de kinderen een gevel te tekenen. Hiervoor worden voorbeelden en foto’s van gebouwen die in Coevorden staan gebruikt. Met knippen, plakken, stempelen, schilderen en kleuren worden de gevels afgewerkt. Opgeven voor de eerste workshop kan uiterlijk 10 oktober en voor de tweede workshop uiterlijk 24 oktober.

Kasteel Coevorden

Onder begeleiding van een ervaren museumgids krijgen de kinderen een rondleiding. Zij lopen mee van de griezelige kelders naar de hoge zolder en krijgen daar een aantal verhalen te horen over de geschiedenis van het indrukwekkende Kasteel Coevorden. Na de rondleiding gaat de groep naar het museum om daar voorwerpen te bekijken die bij het Kasteel horen. Als afsluiting mogen de kinderen een tekening van een zelfbedacht kasteel maken. Deze rondleidingen worden gegeven op zondag 15 en zondag 22 oktober vanaf 14.00 uur. Er wordt verzameld om 14.00 bij het Stedelijk Museum Coevorden. Opgeven voor de eerste rondleiding kan uiterlijk 10 oktober. Voor de tweede rondleiding is aanmelding uiterlijk 17 oktober gewenst. Alle activiteiten zijn gratis voor kinderen, maar aanmelden is gewenst via info@museumcoevorden.nl. De rondleidingen en workshops zijn gratis voor iedereen, maar kinderen krijgen voorrang. Voor een eventueel aansluitend bezoek aan het museum betalen ouders en volwassenen 5 euro. Kinderen mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene.

Auteur

Redactie