Johannes Doldersum: ‘We moeten goed blijven communiceren’

NIEUW-AMSTERDAM

/VEENOORD - Johannes Doldersum is 50 jaar en woont in Nieuw-Amsterdam. Hij is jeugdbestuurslid van voetbalvereniging SV Twedo in Veenoord. Lees meer over Johannes in deze Sportpraat.

Welk werk doe je? “Samen met mijn vrouw Greetje ben ik eigenaar van kantoorboekhandel J&G Doldersum in Nieuw-Amsterdam.” Waar wil het jeugdbestuur van SV Twedo voor staan? “Ervoor zorgen dat zoveel mogelijk jongens en meisjes plezier hebben tijdens het voetballen.” Wat maakt de sport voetbal zo leuk? “Lekker in de buitenlucht bewegen en omdat het een teamsport is. Dat laatste is goed voor de sociale contacten.” Op welke niveaus wordt aan voetbal gedaan in Veenoord? “De jeugdteams spelen op diverse niveaus in de regio. Jongens én meisjes. We zijn erg trots dat SV Twedo zoveel meisjesteams heeft.” Waarom zet jij je graag in voor het jeugdbestuur? “Op het moment dat mijn zoon ging voetballen kwam ik erachter dat er heel veel moet gebeuren voordat kinderen kunnen voetballen. Er is altijd een tekort aan vrijwilligers. We zijn daarom vorig jaar met een groep in het jeugdbestuur gestapt om dit beter te begeleiden.” Welke taken heb jij als lid van het jeugdbestuur? “Elke zaterdagmorgen vroeg aanwezig zijn om te zorgen dat de kleedkamers in orde zijn. Ik open dan de kantine en zorg ervoor dat de scheidsrechters er zijn. Ik bezet de jeugdbestuurskamer en ben het aanspreekpunt voor teams en gasten. Heel veel van deze taken verricht ik samen met Klaas Pruim en Erwin Schoonewille. Verder vergaderen we een keer per maand als jeugdbestuur en maandelijks is er ook een vergadering van het hoofdbestuur. Verder begeleid ik de keepertrainers en zit ik de organisatie van de familiedag van Twedo. Ook regel ik de kantinebezetting op zaterdag. Deze wordt ingevuld door ouders van de jeugdspelers. Daarnaast loop ik meestal drie avonden per week op de trainingsvelden als aanspreekpunt.” Gloriemomenten voor jou in het jeugdbestuur? “Dat wij diverse veranderingen door hebben gevoerd binnen de jeugd en dat we daar nu de resultaten van zien. Dat is erg positief.” Waar hebben jullie van geleerd als jeugdbestuur? “Door goed te luisteren naar onze leden en door beter onderling communiceren kunnen wij samen meer bereiken.” Wie zijn jouw grote voorbeelden in de sport voetbal? “Johan Cruijff en Jan van Beveren.” Hoe breng je graag jouw vrije tijd door? “Energie steken in SV Twedo. Daarnaast voetbal ik nog in het team 45+ van mijn club. Zaterdagavond doe ik aan zaalvoetbal en ik tafeltennis bij de Nieuw Amsterdamse Tafel Tennis Club (NATTC).” Hoe zie jij de toekomst van SV Twedo in het algemeen en het jeugdvoetbal in het bijzonder? “Positief omdat er zoveel jeugd voetbalt. Deze spelers stromen door naar de seniorenteams. Verder vind ik het belangrijk dat we goed blijven communiceren met de seniorencommissie.” Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker? “Elke sportclub heeft veel vrijwilligers nodig. Zij maken het mogelijk dat er gesport kan worden. Dat kan alleen als iedereen de schouders eronder zet.”

Meedoen

Wil jij meedoen aan deze rubriek? Mail naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie