Het Grote Voor Elkaar Festival zaterdag in Emmen centrum

EMMEN

Het programma van Het Grote Voor Elkaar Festival op zaterdag 7 oktober is bekend. Van 11.00 tot 17.00 uur laten bewoners van de gemeente Emmen hun initiatieven in eigen dorp of wijk zien.

Dat laten zien gebeurt op het Emmer Marktplein. Ook de deuren van het gemeentehuis staan open voor alle inwoners. In de Grote Kerk kan meegedacht en gepraat worden over de cultuurnota 2018-2021. De aftrap door burgemeester Eric van Oosterhout is om 11.00 uur op het Marktplein onder muzikale begeleiding van het koor Ericarré.

Idee Café

Op het Marktplein kan iedereen in gesprek gaan met deelnemende bewoners. Er is een Idee Café voor opborrelende wilde ideeën en goede gesprekken. In het Idee Café is van 13.00 tot 14.00 uur de zogeheten actie Startschot. Inwoners kunnen hier hun ideeën indienen. Van 14.30 tot 15.30 uur kunnen mensen hun idee bespreken. Deze ideeën worden beoordeeld op de bedoeling en haalbaarheid. Een jury bepaalt - onder leiding van wethouder Jan Bos - hoeveel geld elk plan krijgt. Er is in totaal 6000 euro te verdelen en maximaal 1500 euro per ingediend idee. In het Trouwpaviljoen zijn vanaf 12.00 uur workshops, gericht op het helpen van bewoners met ideeën. Ook voor kinderen zijn er activiteiten. Verder is er multicultureel eten en drinken en treden er een aantal koren en de Big Band van Emmen op. Meer informatie staat op www.hetgrotevoorelkaarfestival.nl.

Auteur

Redactie