Twintig nieuwe offshore monteurs aan de slag

EMMEN

Vorige week was de aftrap van opnieuw een samenwerking tussen Visser & Smit Hanab, Drenthe College en nieuwe medewerkers uit de regio. Hiermee wil Visser & Smit Hanab blijvende hoogwaardige werkgelegenheid naar Emmen brengen.

Het betreft een contract voor het opleiden door Drenthe College van twintig offshore monteurs elektrotechnische installaties voor montagewerk in de bouw van windmolenparken (windfarms) op zee. Drenthe College verzorgt onderwijs voor de kwalificatie, Visser & Smit Hanab verzorgt aanvullende specialistische trainingen. De aspirant monteurs zijn gekeurd en de opleidingscontracten zijn getekend in Wildlands. Het opleidingstraject - leren en werken - startte ook vorige week.

Zee

Tot februari volgend jaar vindt dit traject vooral op het land plaats en vanaf april 2018 gaan de nieuwe medewerkers de zee op voor het aansluiten van windparken in het Duitse en Deense deel van de Noordzee en in het Duitse deel van de Oostzee. De nieuwe monteurs worden dan afwisselend ingezet als kabelwerker en als hoogspanningsmonteur om alle aspecten van de werkzaamheden onder de knie te krijgen. Na het succesvol afronden van de schoolopleiding en de praktijkervaring op zee krijgen zij eind 2018 hun diploma.

Auteur

Redactie