Terra Emmen wint prijs met botanische tuin

EMMEN

Docent Markwin Jagt van Terra Emmen heeft met het project STEP de eTwinning-prijs 2017 in de categorie beroepsgerichte vakken gewonnen. In dit internationale project hebben de leerlingen een botanische tuin in Frankrijk ontworpen en aangelegd. De prijs voor de school is een geldbedrag van 1000 euro.

De vierdejaars leerlingen van Terra Emmen hebben samen met scholen in Frankrijk, Luxemburg, Polen en Duitsland een botanische tuin ontworpen en aangelegd. De scholen hebben al jarenlang contact met elkaar en er vinden regelmatig uitwisselingen plaats met docenten en leerlingen. In het project STEP - dat staat voor Share, Test, Exchange, Practice - hebben zij ieder een onderdeel van de aanleg van een aantrekkelijke botanische tuin voor hun rekening genomen. Nederlandse leerlingen bedachten en maakten een insectenhotel en een lijst van bij-vriendelijke planten. De andere deelnemers namen het ontwerp en de realisatie van loungestoelen, plantenbakken of de betegeling voor hun rekening. De leerlingen hebben de tuin aangelegd tijdens een uitwisseling in april 2016. Dat gebeurde in het Franse St. Pouange, waar een zwembad al jarenlang leegstond en dankzij de internationale samenwerking nu een mooi parkje is geworden.

Jury

De jury, bestaande uit Myrna Feuerstake (teamcoördinator Nuffic) en Marieke Brugman (Bureau Nationale UNESCO Commissie), vindt dat de leerlingen met eTwinning een bijzondere invulling aan hun samenwerking hebben gegeven omdat beroepsgerichte en theoretische vakken en vaardigheden werden gemixt. Ook de invulling van het avondprogramma met aandacht voor wereldburgerschap vindt de jury waardevol.

Auteur

Redactie