Meeme en Elly Luth genieten in Meerstede

EMMEN

Meeme (89) en de 85-jarige Elly Luth zijn sinds zaterdag 65 jaar getrouwd. Het echtpaar woont in multifunctioneel centrum Meerstede. Dat is in de Emmer wijk Emmermeer.

Meeme zag het levenslicht in Nieuw-Amsterdam en Elly kwam even verderop in Erica ter wereld. Zij ontmoetten elkaar ‘op’ Erica en woonden niet alleen in dat dorp, maar ook in Nieuw-Amsterdam en Emmen. Het stel had er een huis in Angelslo en in de Rietlanden. Tegenwoordig genieten zij van het uitzicht op het park in Emmermeer.

Nieuw-Amsterdam

Meeme was tijdens zijn werkzame leven marktkoopman in onder meer ondergoed. Ook waren Meeme en Elly de eigenaren van een manufacturenzaak in Nieuw-Amsterdam. Meeme had jarenlang een hobby en dat was computeren. Hij verruilde de computerclub in Angelslo voor een soortgelijke vereniging in Nieuw-Amsterdam. Pas recent bedankte de tachtiger na tien jaar als bestuurslid en Meeme is sinds zeven jaar erelid van de computerclub in Nieuw-Amsterdam. Elly mocht in het verleden heel graag knutselen en zij schildert alweer zo’n twintig jaar bij de schildersclub in Angelslo. Ook verzamelt Elly bijbels. Meeme en Elly Luth hebben twee kinderen, vijf kleinkinderen en tien achterkleinkinderen.

Auteur

Redactie