Walid Soppe grijpt naast nationale titel Moto3

COEVORDEN

 Door een wijziging in het reglement is niet Walid Soppe, maar Luca de Vleeschauwer Nederlands kampioen Moto3. In de voorgaande jaren was het zo dat de best geklasseerde KNMV-licentiehouder automatisch Nederlands kampioen is. Dat zou dit jaar Soppe uit Coevorden zijn geweest, maar voor 2017 geldt dat een aantal wedstrijden binnen de BSB Moto3 gescheiden voor de GP- en Standaardcategorie zijn verreden.

Daarom heeft de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) besloten dat - voor de wedstrijden waarin de GP- en Standaardklasse geen gezamenlijke race rijden - in beide genoemde klassen de KNMV-licentiehouders die onderdeel uitmaken van de ADAC Moto3 competitie punten krijgen op volgorde van klassering. Hetzelfde geldt voor motorcoureurs die deelnemen in een aparte race voor de standaardklasse. De Vleeschauwer kwam in het eindklassement tot een totaal van 197 punten, terwijl Soppe bleef steken op 175 punten. Ernst Dubbink werd derde met 160 punten.

Auteur

Redactie