Judoka Michelle Benjamins wint brons op NK

NIEUWLANDE

Michelle Benjamins uit Nieuwlande kwam zaterdag in Almere tijdens het NK judo tot een knappe prestatie. In de klasse tot 63 kilogram behaalde zij het brons.

In het reguliere toernooi won de 21-jarige Benjamins haar eerste wedstrijd met ippon van Kelly Hammingh. De volgende partij tegen Geke van de Berg werd nipt verloren. Er zat meer in, maar de inwoonster van Nieuwlande wist een door haar ingezette techniek niet krachtig genoeg door te draaien en werd door Van de Berg overgenomen.

Opnieuw klop

Via de herkansing kwam Benjamins heel sterk terug. Van Fleur Douwes werd met ippon gewonnen en Hammingh kreeg opnieuw klop van Benjamins met ippon. Met grote overmacht werd de derde plaats en dus brons binnengehaald door met ippon van Lisa Mullenberg te winnen. Ook door haar eerdere prestaties is Benjamins nu geselecteerd voor deelname aan het EK tot 23 jaar in Montenegro.

Auteur

Redactie