‘Voorwerpen met een verleden’ in Stedelijk Museum Coevorden

COEVORDEN

In oktober is het 75 jaar geleden dat joodse Coevordenaren door de Duitse bezetters afgevoerd werden naar Westerbork. Deze deportatie vond plaats in de nacht van 2 op 3 oktober 1942. Aangezien destijds een kwart van de bevolking in Coevorden joods was, heeft de deportatie een groot gat in de Coevorder samenleving achtergelaten.

Samen met Stichting Synagoge van Coevorden en andere historische instellingen herdenkt het Stedelijk Museum Coevorden deze gebeurtenis. Dit doet het museum met een tentoonstelling Voorwerpen met een verleden, die start tijdens de historische dag op zaterdag 7 oktober. De objecten komen grotendeels uit de eigen collectie van het museum. De tentoonstelling is van 7 oktober tot en met 21 januari 2018 te bekijken.

Auteur

Redactie