Jongeren gezocht voor theaterproject Total Loss

EMMEN

Loods13 is op zoek naar jongeren tussen de 14 en 20 jaar die hun kracht, fantasie en power willen gebruiken om samen te bouwen aan een ‘snelkookpanvoorstelling’ in de herfstvakantie.

In zeven dagen tijd werken dertig jongeren intensief aan het in elkaar zetten van een voorstelling. Ze schrijven eigen teksten, spelen, maken en ontdekken theater en dans onder begeleiding van een team theatermakers van Loods13, Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club en Urban House uit Groningen. Er wordt gewerkt van 21 oktober tot en met 28 oktober en de kick-off vindt plaats op zaterdag 14 oktober bij Loods13 in Emmen. Jongeren kunnen in dit herfstvakantieproject uitzoeken wat theater is, wat het met ze doet en of ze er in de toekomst verder mee zouden willen. Daarnaast brengt Loods13 theater dichtbij het publiek in Zuidoost-Drenthe door op onverwachte locaties in dorpen te werken. Vorig jaar was de succesvolle blues-theatervoorstelling ‘Niemand wil in Emmen wonen’ in Nieuw-Weerdinge het eindresultaat van deze projectweek.

Pluk de Dag

De titel van de voorstelling van dit jaar is Pluk de Dag en deze vindt plaats in een leegstaande kas ergens in Zuidoost-Drenthe. De voorstelling gaat over verwondering, het leven pakken, om je heen kijken en zien wat je hebt. De inschrijving voor de theaterprojectweek Total Loss start maandag 2 oktober om 9.00 uur via www.loods13.nl. Deelname kost 120 euro.

Auteur

Redactie