Sportpraat met Jeroen van der Veen: ‘Ik vind speedway geweldig’

VEENOORD/NIEUW

AMSTERDAM/PESSE - Jeroen van der Veen is 37 jaar en woont in Pesse. Hij is een groot liefhebber van de sport speedway. Jeroen vertelt over Speedway Veenoord in deze Sportpraat.

Welk werk doe je? “Docent Mobiliteit en Transport.” Waar staat Stichting Speedway Veenoord voor? “Een organisatie die jaarlijks twee speedwaywedstrijden organiseert.” Wat maakt de sport speedway zo leuk? “Alles! Adrenaline, geur, snelheid, geluid en speedway is een explosieve sport. Zo kan ik nog wel even doorgaan.” Op welke niveaus wordt aan speedway gedaan in Veenoord? “De eerste wedstrijd is op Nederlands niveau. De in Europa hoog aangeschreven internationale wedstrijd is op 30 september.” Waarom zet jij je zo graag in voor de stichting? “Omdat ik de sport speedway geweldig vind.” Welke taken heb jij als voorzitter? “Contacten met vrijwilligers en sponsoren goed onderhouden.” Gloriemomenten tijdens Speedway Veenoord? “Dat zijn toch echt de Gouden Jopa Helm wedstrijden.” Wat wil je nog bereiken met Speedway Veenoord? “Deelname met de Veenoord Rams aan de eerste Bundesliga zou echt geweldig zijn.” Grootste blunder als organisatie? “Geen idee.” Hoogtepunt voor jullie als organiserende stichting? “Dat was het zestigjarig jubileum.” Wie is jouw grote voorbeeld in speedway? “Jason Crump uit Australië.” Hoe breng je graag jouw vrije tijd door? “Voetballen, mountainbiken en speedwaywedstrijden bezoeken.” Waarom moet het publiek op 30 september naar de Nieuweweg in Veenoord? “Vanwege wederom een geweldig rijdersveld en vergeet zeker niet onze eigen speedwaytalenten, want die zijn er echt nog wel.” Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker? “Kom naar de internationale speedwaywedstrijd op zaterdag 30 september in Veenoord.”

Meedoen

Wil jij meedoen aan deze rubriek? Mail naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie