Oktobermaand Kindermaand ook in gemeente Emmen

EMMEN

Oktobermaand Kindermaand is aanstaande. Musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens organiseren activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

In de weekenden mogen zij gratis deelnemen. Ook in de gemeente Emmen. In het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam mogen kinderen de tak van de amandelbloesem van Van Gogh op bijzonder manier namaken en bij de Amateur Kunstenaars Emmen kunnen kinderen dieren tekenen en schilderen of hun eigen frutzl van wol maken. In het Experimenteer Lab in de oude Emmer zoo worden de eigen ontwerpen van kinderen op textiel gedrukt en bij Toolbox helpt Kreakracht om van oud speelgoed en knuffels supersonische nieuwe speeltjes met motoren te maken.

Kwasten

Centrum Beeldende Kunst Emmen organiseert een workshop ‘action painting’ waarbij kinderen gebruikmaken van verfrollers, kwasten en spuitbussen. Bij de Brede School in de Emmer bibliotheek kunnen griezelmaskers gemaakt worden. En ook Boetiek Creatiek in Zandpol pakt ieder weekend tijdens Oktobermaand Kindermaand flink uit met knutselideeën. Naast knutselen en tekenen zijn er ook andere activiteiten. Twee drummers van De Drumstudio organiseren een drumfeestje en in Muziekschool MM gaan de kinderen op een muzikale ontdekkingstocht. In het Industrieel Smalspoor Museum in Erica kunnen kinderen een rondrit maken met een smalspoortrein en bij Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht worden brandjes geblust met de ouderwetse emmerspuit nadat de speurtocht is gevolgd. In Bibliotheek Emmen staat voor de jongste kinderen de poppenkastvoorstelling Bang Mannetje op het programma.

Gemeenten

Alle activiteiten in Emmen en de overige elf Drentse gemeenten staan op de website www.kindermaand.nl. Oktobermaand Kindermaand wordt georganiseerd door K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur. Het is dit jaar de zestiende keer dat Oktobermaand Kindermaand wordt georganiseerd in Drenthe.

Auteur

Redactie