Metamorfose voor Havenstraat in Erica

ERICA

Het dorp Erica moet klaar zijn voor de toekomst en daarom gaat de Havenstraat flink op de schop. Het startschot voor de werkzaamheden werd donderdag gegeven door de werkgroep Centrumvernieuwing Erica en de Emmer wethouder René van der Weide.

De gemeente Emmen meldt dat de inrichting van de bewuste straat 'op' Erica verouderd is. Op de onoverzichtelijke weg wordt ook nog eens te hard gereden. Emmen draagt ruim 1,3 miljoen euro bij voor de realisatie van het project. Het ontwerp werd gemaakt door de werkgroep en de gemeente. Dorpelingen bekeken de plannen tijdens inloopbijeenkomsten.

30-kilometerzone

De Havenstraat tussen de Verlengde Vaart Noordzijde en de Duikerstraat wordt deels een 30-kilometerzone. Aan beide kanten van de weg komt een vrijliggend fietspad en parkeermogelijkheden worden verbeterd. De werkzaamheden zijn via een webcam - met een half uur vertraging - te volgen op www.emmeninbeeld.nl.

Auteur

Redactie