Lieke Wartena: ‘Meer verbinding in klas’

EMMEN

Muziekles op de basisschool staat momenteel behoorlijk in de schijnwerpers. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat kinderen daar slimmer en geconcentreerder van worden.

Steeds meer scholen zien het belang van cultuuronderwijs en dan vooral muziekonderwijs. Kinderen leren zich uiten, worden zich bewust van hun mogelijkheden en het is goed voor de ontwikkeling van hun hersenen. Lieke Wartena begeleidt als adviseur van De Kunstbeweging basisscholen bij het vormgeven van hun cultuuronderwijs. Wartena vertelt: “Veel leerkrachten zien het belang van meer muziek in de klas. Zingen is niet alleen leuk, maar het zorgt ook voor meer verbinding in de klas. En wat is er leuker dan een meester of juf die zelf de liedjes op gitaar begeleidt?”

Cursus

Daarom kunnen leerkrachten vanaf 9 oktober meedoen aan de cursus Kampvuurgitaar. Muziekdocent Marco Warta leert de leerkrachten een aantal basisakkoorden waarmee zij al snel liedjes uit het schoolrepertoire kunnen begeleiden. Wartena vervolgt: “Leerkrachten moeten misschien een klein drempeltje over om daadwerkelijk de gitaar erbij te pakken, maar een eenvoudige begeleiding voegt zoveel toe aan de muziekles in de klas! Om de drempel zo laag mogelijk te houden kun je als leerkracht de eerste drie lessen gratis een gitaar van De Kunstbeweging lenen.” Leerkrachten die vanaf 9 oktober mee willen doen aan de cursus van zes lessen kunnen zich aanmelden via info@dekunstbweging.nl, onder vermelding van Kampvuurgitaar. De cursus wordt gegeven op zes maandagen vanaf 9 oktober, van 16.15 tot 17.15 uur in de Emmer bibliotheek. Deelname kost 45 euro. De Kunstbeweging start in januari met een nieuwe ronde ‘Leerkrachtenkoor’.

Auteur

Redactie