Landelijke nominatie voor jeugdspeler Dave Funke van FC Emmen

EMMEN

Dave Funke - verdediger van FC Emmen onder 15 - is geselecteerd voor de landelijke groep van jongens onder de 14 jaar. Voor de in Emmen woonachtige dertienjarige Funke is het niet de eerste keer dat hij bij een landelijke groep van de nationale voetbalbond zit. In het afgelopen seizoen werd hij meerdere malen geselecteerd voor de landelijke groep onder de 13 jaar.

Funke kwam in oktober 2012 voor het eerst in beeld bij FC Emmen. Destijds speelde Funke om de hoek in de F1 van voetbalvereniging Emmen. Hij kwam terecht bij de FC Emmen voetbalschool, waarna hij in de jeugdopleiding van FC Emmen belandde. Afgelopen seizoen was Funke in het team onder 13 aanvoerder. In de eerste divisie was de lange verdediger vaak trefzeker.

Onderlinge wedstrijd

Funke speelt met de landelijke onder 14 groep, die bestaat uit vier teams van ongeveer twintig spelers, een onderlinge wedstrijd. Uit deze groep wordt daarna toegewerkt naar een selectie, waaruit een selectie onder 14 voortkomt en daarmee een voorportaal zal zijn voor Oranje onder 15.

Auteur

Redactie