EKC 2000 zet goede lijn voort in lastig uitduel

EMMEN

Wederom vertrok EKC 2000 naar Friesland om op echt gras te spelen. Tegenstander was ditmaal het sterk geachte DTS in Surhuizum. Zeker in eigen huis zijn de Friese ploegen niet te onderschatten. Echter zetten de korfballers uit Emmen de goede reeks voort en wonnen de wedstrijd met 17-20.

DTS speelde een heel apart spelletje dat nog lastig genoeg zou worden om te bestrijden in het verloop van de wedstrijd. Binnen twee minuten kwamen de Emmenaren op een 0-2 voorsprong en hadden zij de kans om door te stoten naar 0-4. Helaas voor EKC 2000 werden er strafworpen gemist waardoor het team uit Emmen DTS de kans gaf om terug te komen. Na 1-2 wisten de Emmenaren toch op 1-4 te komen voordat DTS aan kon haken. De wedstrijd ging even gelijk op, maar het spel van EKC 2000 leverde veel meer kansen op waardoor het een kwestie van geduld was tot de goals zouden vallen. Via 3-4, 4-5 en 5-6 drukte EKC door naar een 5-9 voorsprong die niet eens geflatteerd was gezien het spelbeeld en het gevarieerde aanvallen van de Emmenaren. De voorsprong werd vastgehouden. Na 6-10 werd een 10-12 ruststand bereikt.

Vuiltje

Na rust wist EKC 2000 weer op 10-14 te komen en via 11-16 leek er geen vuiltje aan de lucht. De doelpuntenproductie stokte evenwel en met strafworpen en afstandsschoten wist DTS zelfs op een 16-16 tussenstand te komen. Hierna trok EKC 2000 de wedstrijd naar zich toe door veerkracht te tonen en uiteindelijk met 17-20 te winnen. Het spel gaat de goede kant op en zaterdag wacht weer een nieuwe klus als Flamingo’s uit Buitenpost op bezoek komt. De wedstrijd wordt vanaf 15.30 uur gespeeld op sportpark Zwanenveld in de Emmer wijk Rietlanden.

Auteur

Redactie