Valse start voor Raptim

COEVORDEN

Raptim is het tweede seizoen in de tweede klasse L begonnen met een nederlaag. De Coevordenaren verloren zondag verdiend met 3-4 van de Overijsselse promovendus SV Dedemsvaart.

Op een zonovergoten sportpark Klinkenvlier begon Raptim nog uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg van Henk Veenhof trad aan in misschien wel de sterkst mogelijke opstelling. Een goed evenwicht tussen jonge en oude spelers. De ploeg overdonderde Dedemsvaart in het eerste kwartier van de wedstrijd en scoorde twee keer. In de 7e minuut was het Robin de Leeuw die zijn eigen opgezette aanval doeltreffend afrondde: 1-0. In de 12e minuut kreeg Raptim een penalty nadat een verdediger van Dedemsvaart een voorzet van Stan Meppelink ongelukkig met de hand raakte in het strafschopgebied. Lars Meppelink wist wel raad met dit buitenkansje en zette zijn ploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. Wie dacht dat Dedemsvaart zich al gewonnen zou geven kwam bedrogen uit. De uiterst jonge ploeg van trainer Vincent Koopman trok de wedstrijd met inzet, techniek en tactiek steeds meer naar zich toe. Keeper Sander Bunskoek moest steeds vaker handelend optreden, maar was in de 25e minuut kansloos op de inzet van Dennis van Faassen: 1-2. De wedstrijd was vervolgens tot aan de rust redelijk in evenwicht met aan beide kanten kansen.

Meer inzet

Na de rust gooide Dedemsvaart nog meer inzet in de strijd. Dat leverde in de 50e minuut al de gelijkmaker op. De 18-jarige Noah Schuurman profiteerde van de zoveelste onachtzaamheid in de Raptim-verdediging en maakte de verdiende 2-2. Raptim was volledig van slag en twee minuten later was het opnieuw Noah Schuurman die scoorde en zo de wederopstanding van zijn ploeg bekroonde met een 2-3 voorsprong. Raptim kwam deze tegenslag niet te boven. De organisatie was volledig zoek en het was wachten op nog een doelpunt van Dedemsvaart. Die treffer kwam er in de 70e minuut. Wederom geknoei in de Raptim-defensie waar Dennis Eggen van profiteerde: 2-4. Dedemsvaart deed een stapje terug waardoor het leek of Raptim weer wat overwicht kreeg. Raptim was echter onmachtig om nog iets terug te doen. Spits Robert Mulder scoorde in blessuretijd nog de 3-4 uit een penalty, maar dat was voor de statistieken.

Auteur

Redactie