SVBC maakt twee goals tegen FC De Rebellen | Op de voorpagina

BARGER-COMPASCUUM

Voetbalvereniging SVBC vierde onder meer zaterdagavond het 75-jarig bestaan. Het eerste mannenteam van Sport Vereniging Barger Compascuum speelde tegen FC De Rebellen.

De zondag vijfdeklasser ging in Barger-Compascuum met 2-8 het schip in, maar die uitslag zat de feestvreugde niet in de weg. “We hadden lekker weer en de wedstrijd was onbevangen”, zegt Niek Wehkamp namens de organisatie. Ongeveer 650 bezoekers kwamen af op de krachtmeting. “De sfeer was uitstekend!” Eerder in september verzorgde FC Emmen clinics voor de jeugd van de oranjehemden.

Mijlpaal

“Voetbal wordt al lang gespeeld in Barger-Compascuum, al voor de Tweede Wereldoorlog”, zei clubvoorzitter Michel Nusse eerder tegen de ZuidOosthoeker. “De basis voor de huidige vereniging is een vergadering op 17 december 1942 in het vroegere café J.H. Wilken: vv SVBC was geboren. En nu bestaan we alweer 75 jaar, een bijzondere mijlpaal voor deze mooie dorpsclub.”

Auteur

Redactie