Germanicus start competitie met gelijkspel

COEVORDEN

Op het mooie sportpark in Emmeloord hebben Germanicus en SC Emmeloord het publiek zondag weten te vermaken en was de 2-2 een terechte einduitslag tussen deze twee goed voetballende ploegen. Bij Germanicus had Beeksma deze week de training weer kunnen hervatten na een blessure en hij begon vanaf de bank.

Germanicus begon goed en probeerde op het kunstgras de bal snel rond te laten gaan. Emmeloord koos wat sneller voor de lange bal, maar was zeker niet minder gevaarlijk. De eerste kans was voor de jonge brigade uit Coevorden. Ypenburg werd goed in stelling gebracht door Hoogeveen, maar werd net voor het strafschopgebied gestopt door de verdediger van Emmeloord. De uitstekend leidende scheidsrechter Fledderus gaf een terechte vrije trap en liet het bij geel voor de Emmeloord speler. Rood zou ook te veel zijn in deze zeer sportieve wedstrijd. Aanvoerder Hindriks schoot de vrije trap te onnauwkeurig in en daarmee ging deze kans verloren. Even later was het wel 0-1. Een mooie aanval via Fabian Greve en Pim van der Veen werd uitstekend afgerond door Van der Veen. Niet veel later was de stand alweer gelijk. Een lange bal werd niet goed beoordeeld aan de linkerkant, waardoor deze voorgegeven kon worden en door spits Tabak beheerst achter doelman Beugelink werd geschoten. Germanicus ging weer op zoek naar de voorsprong en kreeg deze ook. Na een goede interceptie van Daan van Dijk wist Roelof van Dijk Stan Ypenburg te vinden en zijn uitstekende afstandsschot was de doelman te machtig. Erik Boer had zeker zijn aandeel in deze treffer, door zijn loopactie creëerde hij de benodigde ruimte voor Ypenburg. Ook nu was de voorsprong van korte duur. Een vrije trap aan de linkerkant werd perfect op het hoofd gelegd van Van Wieren en deze bal verdween in de kruising. Ypenburg was dichtbij zijn tweede treffer, maar nu werd zijn schot goed gepakt door de doelman. Ook Emmeloord had nog een kans op de voorsprong voor rust, maar Beugelink was op zijn hoede en greep goed in.

Meer balbezit

Na rust werd het niveau zeker niet minder en gingen beide ploegen vol voor de winst. Bij Germanicus was Devon Smit vervangen door Justin Tijsma. Germanicus begon sterk aan de tweede helft en had meer balbezit. Een aantal corners achter elkaar zorgden voor het nodige gevaar, maar onder meer een bal van Van Dijk ging net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant mocht men ook weer niet klagen toen een speler alleen voor Beugelink verscheen, maar doordat deze goed uit zijn doel kwam werd de bal te gehaast overgeschoten. Verhoef werd steeds dreigender aan de linkerkant, maar te vaak was zijn laatste bal niet nauwkeurig genoeg. Beeksma kwam in het veld voor Greve en Germanicus zette nog een keer aan. Boer schoot nog op de paal en de ingevallen Veldhuis kon de terugspringende bal net niet bereiken. Verhoef testte de doelman van Emmeloord met een schot, maar deze gaf geen krimp. Emmeloord dacht nog de volle buit in eigen huis te houden, maar de treffer werd door de scheidsrechter wegens buitenspel afgekeurd. Het zou ook te veel van het goede geweest zijn, want onder de streep was de puntendeling een terechte afspiegeling van de wedstrijd. Aanstaande zaterdagavond speelt Germanicus thuis tegen het uitstekend gestarte Valthermond, dat de eerste competitiewedstrijd met 5-2 wist te winnen. De wedstrijd in de Mavin Veste op sportpark de Pampert begint om 19.30 uur.

Auteur

Redactie