Zevende theaterseizoen Hofpoort voor de deur

COEVORDEN/DALEN

Theater Hofpoort beleeft dit jaar haar zevende theaterseizoen. Er staan ruim vijftig voorstellingen op de planken. Van kindertheater tot muziek en van toneel tot cabaret. Nieuw dit seizoen zijn de vier theatercolleges. Ook worden weer maandelijks films vertoond in de theaterzaal.

Het seizoen wordt vrijdag 29 september geopend met een intiem theaterconcert van Dilana, gevolgd door een uitverkocht tweede concert van Dilana op 30 september. Hetzelfde weekend - op 1 oktober - gaat Hofpoort Buiten de Poort: in de sfeervolle setting van de Dorpskerk in Dalen brengen Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal Argentijnse folkloremuziek ten gehore. Het intieme theaterconcert van Dilana op 30 september was al snel uitverkocht. Daarom heeft Hofpoort een tweede concert geboekt op 29 september. Hiervoor zijn nog kaarten. De meesten kennen Dilana van The Voice of Holland, maar de echte fans kennen haar natuurlijk al veel langer. Dilana is geboren in Johannesburg (Zuid-Afrika), maar tegenwoordig is Dalen haar thuisbasis. Dilana werkte samen met onder anderen Dave Navarro (Jane’s Addiction, Red Hot Chili Peppers) en Gilby Clark (Guns N’ Roses). Al twee keer eerder stond ze in een uitverkocht Hofpoort met een prachtige, intieme show. De zangeres hoeft zich na vier studio-albums, een aantal singles, een soundtrack én haar verpletterende optredens in The Voice niet meer te bewijzen. Aanvang is 20.15 uur en een kaartje kost 17,50 euro.

Buiten de Poort

Zondag 1 oktober gaat Hofpoort Buiten de Poort in de Dorpskerk in Dalen. Bandoneonist Carel Kraayenhof is sinds het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in 2002 hét tangofenomeen van Nederland. Meer dan 55 miljoen mensen wereldwijd zagen tijdens een prachtige vertolking van ‘Adiós Nonino’ van Astor Piazzolla de traan van Máxima. Dat Carel zichzelf echter niet beperkt tot één muziekstijl bewijst zijn samenwerking met onder andere Sting. Juan Pablo Dobal, pianist en componist, werd in 1964 geboren in Buenos Aires. Op zijn vijftiende gaf hij al klassieke concerten. Op zijn 25e vestigde hij zich in Amsterdam. In 1989 zat hij in het toenmalige kwartet ‘Viento del Sur’, waarin Carel Kraayenhof ook speelde. In 2008 heeft hij in Argentinië zijn solo cd ‘Loco corazón’ uitgebracht. Met zijn eigen theatervoorstellingen heeft hij door heel Nederland opgetreden. Maar nu komen de twee mannen dus samen naar Dalen. De twee reizende muzikanten zijn een soort zeelieden, met het hotel als baken. ’s Avonds laat in de hotelbar haalt Carel regelmatig zijn bandoneon uit de koffer en slaat Juan Pablo Dobal de oude vleugel open. In ‘Hotel Victoria’ vertellen ze de bezoekers over hun muzikale reizen en brengen ze prachtige Argentijnse folkloremuziek in de sfeervolle en unieke setting van de Dorpskerk in Dalen. Aanvang is 15.00 uur en een kaartje kost 20 euro. Lezers van de Daler Lelie kunnen een kaart kopen voor 15 euro door gebruik te maken van de bon in de september editie.

Verder dit seizoen

Nieuw dit seizoen zijn de theatercolleges: vier mensen die een verhaal te vertellen hebben. Arjan Erkel vertelt over vrijheid van denken en doen en ook Henk Schiffmacher komt langs. Maarten van Rossem gaat wellicht uitleggen waarom de kans op een aanslag in Coevorden écht heel klein is en tenslotte zal voormalig Commandant der Strijdkracht Peter van Uhm de bezoekers een levensles meegeven. Ook uniek dit seizoen is Yoga in Concert: zondag 18 februari komt Iris Kroes met haar harp naar Coevorden en samen met Yvonne de Hoop en Jan Kuiper kan men, ook als beginner, meedoen met yoga op livemuziek. Het complete programma staat op de website www.theaterhofpoort.nl.

Auteur

Redactie