Ruim dertig plannen voor leefbaarheid gemeente Coevorden

GEES

De gemeente Coevorden zegt veel initiatieven te ontvangen voor het eigen Stimuleringsfonds. Van een kabelbaan in de speeltuin in Geesbrug en informatiepanelen in Erm en Achterste Erm tot een verenigingsgebouw voor de ijsvereniging in Aalden.

Met het Stimuleringsfonds wil de gemeente inwoners en verenigingen helpen om de leefbaarheid van een dorp of wijk te vergroten. Voor 2017 is een bedrag van 150.000 euro beschikbaar. Ook dit jaar is er weer een initiatievenmarkt in de Zwerfkei in Gees en wel op 9 november. Dan kunnen de initiatiefnemers hun aangevraagde initiatieven presenteren. Dorps- en wijkverenigingen in de gemeente mogen meebeslissen wie de bijdrage krijgt door punten te geven aan een top vijf. De initiatieven staan op www.coevorden.nl/deel-1-stimuleringsfonds.

Jury

Een vakjury beoordeelt alle afzonderlijke initiatieven. De jury bestaat uit Sandra Korthuis (voorzitter), Ferenc van Damme, Liesbeth Koster, Herman Reurink en Erwin Karel. Dit jaar presenteren de initiatiefnemers vooraf hun initiatief aan de vakjury. Deze bijeenkomsten zijn op 26 september en 3 oktober. De stemmen van de dorp- en wijkverenigingen en de vakjury gelden beiden voor vijftig procent. Aan het eind van de initiatievenmarkt worden de beoordelingen bij elkaar opgeteld. De beste ideeën worden gehonoreerd totdat de grens van 150.000 euro is bereikt. Aan het eind van de avond reikt burgemeester Bert Bouwmeester de subsidie uit aan negentien initiatieven.

Auteur

Redactie