Road to Lissabon voor zestal springers TVC Coevorden

COEVORDEN

Zes leden van de springgroep van Turn Vereniging Coevorden (TVC) zijn uitgenodigd voor het nationale team. Zij bereikten die selectie door onder meer audities.

Samen met andere Nederlandse springers werken de leden van TVC toe naar de Europese titelstrijd in het Portugese Lissabon. Dat kampioenschap wordt in oktober 2018 gehouden. Het zestal gaat zeer moeilijke sprongen uitvoeren op minitramp, pegasus en de tumblingbaan. Als groep wordt ook een dans- en turnoefening op muziek uitgevoerd.

Samen trainen

Marleen van der Weide, Isis Klement en Anouk de Vries zitten in het juniorenteam, Janoux Menzo in het vrouwen seniorenteam en Yvar Neep en Joran Kuiper komen uit in het mannen seniorenteam. Zij gaan een jaar lang samen trainen tijdens de weekenden en op verschillende plaatsen. De leden van TVC volgen daarnaast trainingsstages in het binnen- en buitenland. Ook krijgen zij extra training van TVC. Daarnaast worden demonstraties gegeven in het eigen land.

Auteur

Redactie