Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners gemeente Coevorden

COEVORDEN

Hoe werkt de politiek eigenlijk? En hoe worden beslissingen genomen in de gemeenteraad? Hoe krijg je iets voor elkaar bij de gemeente?

Inwoners van de gemeente Coevorden krijgen de gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen van de lokale politiek. De gemeente Coevorden hoopt hiermee inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. De gratis cursus start op woensdag 27 september om 19.30 uur in het gemeentehuis en bestaat in totaal uit vier bijeenkomsten. Aanmelden is gratis en kan via griffie@coevorden.nl. De cursus krijgt op 4 en 11 oktober een vervolg. Tijdens de laatste bijeenkomst op 17 oktober lopen de deelnemers mee tijdens een raadsvergadering. De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.

Auteur

Redactie