Nieuw Wijnfestival Emmen in Grote Kerk

EMMEN

Dit jaar vindt de eerste editie van het Wijnfestival Emmen plaats op zaterdag 18 november. Locatie is de Grote Kerk in Emmen centrum.

Het is een proeverij waarbij liefhebbers van wijn kunnen proeven van vele bijzondere wijnen van verschillende wijnhuizen en leveranciers. Er worden op 18 november twee sessies aangeboden, waar maximaal driehonderd bezoekers per sessie aan deel kunnen nemen. De eerste sessie is van 16.00 tot 19.30 uur en de tweede sessie is van 20.00 tot 23.00 uur. Tickets zijn voor 15 euro online te koop via www.mmculinair.nl/wijnfestival-emmen.

Proefglas

Bij de tickets zijn de eerste twee consumptiemunten inbegrepen en bezoekers ontvangen een proefglas om de wijnen in te laten schenken. Extra munten zijn tijdens het evenement te koop voor 1,50 euro. Bezoekers kunnen in Emmen kennismaken met de winkel, wijnhandelaar of het wijnhuis en krijgen de gelegenheid vragen te stellen en te luisteren naar de verhalen van de leveranciers en makers van de wijnen. Het hoofddoel is de wijnen bekend te maken en te laten proeven. Daarna is het mogelijk om een bestelling te doen of op een ander moment de winkel te bezoeken voor het kopen van de flessen. De organisatie van Wijnfestival Emmen bestaat uit Marchien Naber, Leonie Pluyter en Anouk de Raaf. Meer informatie staat op www.mmculinair.nl/wijnfestival-emmen en www.facebook.com/WijnfestivalEmmen.

Auteur

Redactie