Detry Hekman: ‘Afscheid om niet te vergeten’

ERICA

Detry Hekman heeft als beroep het regisseren en verzorgen van uitvaarten. Zij is ook wel bekend onder de namen uitvaartverzorger of uitvaartondernemer. Haar bedrijf heet De Uitvaartregisseur. Het doel is een ‘Afscheid om niet te vergeten’.

Hekman ondersteunt families tijdens de dagen voor de uitvaart en op de dag van de uitvaart zelf. Samen met de familie wordt de uitvaart voorbereid en vormgegeven. Steeds vaker heeft Hekman in de laatste levensfase contact met betrokkene en familie om de uitvaart voor te bereiden. Gesproken wordt over het al dan niet thuis opbaren, keuze voor een afscheidslocatie en vooral ook welke sfeer rond de uitvaart gewenst wordt. Hekman is al enige jaren actief in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. “Het maakt niet uit bij wie u verzekerd bent om mij in te kunnen schakelen”, zegt Hekman. Meer informatie: info@uitvaartregie.nl en www.uitvaartregie.nl.

Auteur

Redactie