Maandag inloopavond over aanleg rotondes Coevorder Europaweg

COEVORDEN

De provincie Drenthe en de gemeente Coevorden houden maandag 25 september een inloopavond over de aanleg van twee rotondes op de Coevorder Europaweg (N863) en de aanpak van de entree van sportpark Klinkenvlier. De inloopavond is van 16.30 tot 20.00 uur in de kantine van de Coevorder voetbalvereniging CSVC.

Er wordt informatie gegeven over omleidingen en bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden. Ook zijn er tekeningen te bekijken van de nieuwe verkeerssituatie met rotondes en van de nieuwe entree van het sportpark.

Bouw

De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de twee nieuwe rotondes op de N863 zijn ondertussen van start gegaan met het verleggen van kabels, leidingen en sloten. De bouw van de rotondes en de aanleg van de nieuwe entree van het sportpark starten medio oktober en duren tot eind dit jaar. De rotondes komen te liggen aan weerszijden van de Coevorder rondweg (N382). De op- en afritten van deze weg sluiten aan op de rotondes. De oostelijke rotonde krijgt een extra aftakking waar de toegangsweg naar het sportpark Klinkenvlier op wordt aangesloten. Daardoor moet de veiligheid voor fietsers van en naar het sportpark aanzienlijk verbeteren.

Auteur

Redactie