Doorloper met André Possel: ‘Ik ben een lekkerbek’

EMMEN

André Peter Possel is 61 jaar. De Emmenaar was in Odoorn mede-eigenaar van hotel De Stee en de Engelse theeschenkerij De Hertogin van Bedford. Lees meer over André in deze Doorloper.

Een relatie? “Jazeker. Roelof is mijn vriend en partner.” Emmen is voor mij… “Na de verkoop van ons hotel een tussenstation, totdat we weer een nieuwe uitdaging hebben kunnen vinden. We zijn niet echt plaatsgebonden, hoewel het mooie Zuidoost-Drenthe onze voorkeur geniet.” Als ik de baas van Emmen zou zijn, dan… “Zou ik trots zijn op Wildlands en het vele groen en de aardige mensen. Ook het winkel- en horeca aanbod is top!” Vroeger ging ik altijd stappen in… “Groningen, Zwolle en over de grens.” Als mijn favoriete sportclub wint, dan… “Zal ik een overheerlijke taart bakken en een feestje vieren. Een echte favoriete sportclub heb ik niet, maar ik geniet van veel sportsoorten.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was… “Op de kleuterschool. Ik was destijds verliefd op mijn buurmeisje Dorientje.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… “Elke dag is er wel een lachmoment, vooral met onze vrienden Go en Leo.” En dat ik huilde ook… “Toen ik te horen kreeg dat ik voor de derde keer binnen twee weken een grote buikoperatie moest ondergaan en de vooruitzichten op herstel slecht waren.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is… “Het boek van mijzelf: Als infuuspalen konden praten… Verder ben ik gek op stripboeken zoals Suske en Wiske en Kuifje.” Je kunt me wakker maken voor… “Iets te eten. Ik ben een echte lekkerbek. En dat ik bericht krijg van de uitgeverij dat mijn boek een bestseller is geworden.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is… “Joggingkleding en een lekkere fleecetrui aan en een kop koffie.” Als ik niet in Emmen zou wonen, dan… “Zou dat waarschijnlijk in het ook erg mooie Zuid-Limburg zijn. Een stukje buitenland binnen eigen grenzen. Veel te zien en veel te doen. En natuurlijk lekker eten.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Mijn lieve partner Roelof, die mij altijd door dik en dun steunt en opvrolijkt in moeilijke tijden.” Wat ik vroeger wilde worden is… “Tuinarchitect. Een geweldig beroep dat ik helaas vanwege gezondheidsredenen niet kon uitoefenen. Wel is het nog steeds een hobby van me.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is… “Hoteleigenaar. Iets wat ik eigenlijk veel eerder had moeten doen. Het zorgen, vermaken van gasten en het ze naar de zin maken zit in mijn bloed en dit geeft veel energie. We gaan ook zeker weer op zoek naar een dergelijke nieuwe uitdaging.” Mijn hobby’s zijn… “Pentekeningen maken, tuinontwerpen, boek schrijven en filatelie (postzegels verzamelen, red.). Ook taarten bakken en koken.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is… “Dat zijn er heel veel, maar de afgelopen twaalf jaar zijn wel de meest hectische geweest. Naast een druk positief horecaleven vormden de achttien buikoperaties en tweeëntwintig ziekenhuisopnames een negatief hoogtepunt, dat ik in mijn boek Als infuuspalen konden praten… uiteen heb gezet. Indringende en schrijnende gebeurtenissen - afgewisseld door komische en hilarische anekdotes - geven een kijk wat er allemaal mis kan gaan binnen de medische wereld, met daarnaast ook de leuke dingen.”

Meedoen?

Meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een mail: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie