Ontknoping Bixie competitie in Dalen

DALEN/DALERVEEN

De finale van de Bixie competitie Drenthe wordt zondag 24 september georganiseerd door de Stidalruiters uit Dalerveen. De locatie van het paardensportevenement is vanaf 8.30 uur manege de Nörwiek in Dalen.

Deze competitie is opgezet door tien fanatieke bixiefans van vijf verschillende verenigingen uit Drenthe. De Klencke-, Grootveld-, Buma-, Weide- en Stidalruiters uit de dorpen Oosterhesselen, Dalen, Nieuw-Amsterdam, Elim en Dalerveen hebben de koppen bij elkaar gestoken en een nu al succesvolle competitie opgezet. Tijdens de finale strijden de kleinste ruiters en amazones tegen elkaar voor de zes hoofdprijzen. De kinderen die allen onder de 13 jaar zijn zetten hun beste beentje voor om de beste worden in dressuur, springen of spel.

Auteur

Redactie