Cult Clash donderdag en vrijdag in Coevorden

COEVORDEN

Inmiddels is het al een jaarlijks terugkerend evenement: Cult Clash Coevorden. Een afwisselende, leerzame en vooral culturele dag, speciaal georganiseerd voor leerlingen van De Nieuwe Veste. Zowel mavo als havo klassen van de Coevorder school doorkruisen de eigen stad op donderdag 21 en vrijdag 22 september om diverse culturele instellingen en workshops te bezoeken.

De dag heeft als doel om de leerlingen van De Nieuwe Veste kennis te laten maken met de culturele instellingen die Coevorden rijk is. Tegelijkertijd maken zij ook kennis met een grote variatie aan kunstdisciplines. De Kunstbeweging uit Emmen coördineert de jaarlijkse Cult Clash cultuurdag voor De Nieuwe Veste. De Cult Clash begint om half negen ‘s morgens in Theater Hofpoort, met een opening door filmdocent Ester Kroezenga over - en met mooie voorbeelden uit - de filmgeschiedenis. In Theater Hofpoort vinden ook praktische workshops plaats waarin leerlingen leren een korte film te maken. In het Coevorder Kasteel kunnen de leerlingen zich al trommelend uitleven tijdens de slagwerkworkshop van Peter Deiman van De Drumstudio. In de dansstudio van het Cultuurhuis geeft Adolfo Dooren van Six Step Dancecenter hiphop dansworkshops.

Verdieping

Op kunstzinnig gebied wordt er verdieping gezocht tijdens een workshop door kunstenares Marloes Overleg in Museum Thijnhof. Jannes Koetsier informeert aan de hand van een quiz op ludieke wijze de jongeren over de geschiedenis van Coevorden. De jongeren lopen daarnaast een opdrachtenroute langs de panelen ‘Scherven van een stad’ en in de Coevorder bibliotheek doen ze mee aan een interactieve rapworkshop onder leiding van rapper en dichter Sieger Geertsema. Na alle activiteiten komen de leerlingen om half twee weer bij elkaar in Theater Hofpoort. Daar genieten zij van een muzikale cabaretvoorstelling van The Big MO.

Auteur

Redactie