Sherida Spitse bij ‘t Twiespan in Emmen | Op de voorpagina

EMMEN

De aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen Sherida Spitse (27) kwam maandagmorgen langs bij de Emmer christelijke basisschool ‘t Twiespan. De nationale voetbalvrouwen werden afgelopen zomer in eigen land op glorieuze wijze Europees kampioen.

In de wijk Angelslo kreeg de Friezin Spitse een warm onthaal van de schoolkinderen. De leerlingen vormden op het schoolplein een ware erehaag voor de middenvelder, die bij FC Twente speelt. De school had niet voor niets een compleet draaiboek in elkaar gezet, want het bezoek van Spitse was niet alledaags.

Certificaat

Kinderen van de school stelden Spitse vragen en de speciale gast kwam uiteraard zelf ook aan het woord. Zij blikte terug op het zo succesvol verlopen kampioenschap. Spitse kreeg bij de afsluiting van het bezoek een certificaat van de basisschool. Dat certificaat wordt alleen bij speciale gelegenheden uitgereikt. Spitse speelt altijd met rugnummer 8 en voetbalde eerder in haar geboorteplaats voor vv Sneek, sc Heerenveen en het Noorse Lillestrøm SK.

Auteur

Redactie