Morgen opening vernieuwd centrum Nieuw-Amsterdam

NIEUW-AMSTERDAM

/VEENOORD - Het vernieuwde centrum in Nieuw-Amsterdam wordt woensdagmiddag 20 september officieel geopend door de Emmer wethouder René van der Weide. De werkzaamheden zijn afgerond.

De projectgroep Bruisend Nieuw-Amsterdam en de gemeente Emmen werkten samen in opmaat naar de opening. Andere meewerkende partijen zijn de inwoners, ondernemers en de provincie Drenthe. In 2010 waren verschillende ondernemers en inwoners de leegstand en verpaupering in en rondom het centrum van Nieuw-Amsterdam meer dan zat. Ondernemers en inwoners sloegen de handen ineen onder de naam Bruisend Nieuw-Amsterdam.

Recreatievaart

Samen met de gemeente Emmen maakten ze een plan voor een vernieuwd centrum. Dit plan had als doel het versterken van het centrumgebied van Nieuw-Amsterdam in combinatie met de recreatievaart. In augustus 2016 is gestart met de uitvoering. In het centrum is het gebied van de voorgevels van de panden aan de Vaart ZZ tot aan de waterkant opnieuw ingericht. Langs de waterkant is een kade aangelegd. Boten kunnen hier afmeren en er zijn voorzieningen voor water, stroom, douche en toilet.

Auteur

Redactie