Audio wandelroute met verhalen over Angelslo

EMMEN

In de Emmer wijk Angelslo gaat woensdagavond 20 september het kunstproject WijSzijn van start. Ellen Kroeze heeft samen met De Kunstbeweging een afwisselend programma in petto.

De Emmer beeldend kunstenares Kroeze vertelt: “Gedurende een periode van acht woensdagavonden zijn wijkbewoners welkom in de Cluft. Samen gaan we gezellig aan de slag met onder meer het maken van verhalen voor een heuse audiotour door de wijk. Het wordt een wandelroute langs plekjes waar de inwoners ‘iets’ mee hebben. Plekken waar je elkaar ontmoet of ontmoette. Het gaat om persoonlijke verhalen over ontmoetingen en gebeurtenissen in deze wijk. Een verhaal over een leuk, grappig of ontroerend contact bij bijvoorbeeld de bushalte, het winkelcentrum, de gymclub, het speeltuintje of het plekje waar je vroeger altijd kattenkwaad uithaalde. Alle verhalen en herinneringen zijn welkom.”

Elke Beekman

Kroeze: “Iedereen heeft zijn of haar eigen herinneringen en verhalen over de wijk. We gaan met hulp van tekstschrijfster Elke Beekman de herinneringen verwerken in korte verhalen en daarna mogen de deelnemers deze zelf inspreken met geluidsman Paul Katuin voor de audiotour. Uiteraard gaan we ook creatief aan de slag met verf en andere materialen. Het wordt een serie van acht gezellige bijeenkomsten. Deelnemers hoeven geen ervaring met het schrijven van verhalen te hebben. Meedoen is gratis. Bewoners van Angelslo kunnen nog meedoen!”

Contact

Voor meer informatie en/of aanmelden: zoek contact met De Kunstbeweging via 0591-230001 of stuur een e-mail naar info@dekunstbeweging.nl.

Auteur

Redactie