Flinke boost voor De Blokken in Zwartemeer

ZWARTEMEER

In navolging van onder meer Erica, Nieuw-Amsterdam en Schoonebeek heeft ook Zwartemeer plannen voor vernieuwingen in het centrum. Opknappen van de straat en het voetgangersgebied, extra parkeerplaatsen en nieuw groen moeten de omgeving van De Blokken veiliger en representatiever maken.

Met de extra parkeerplaatsen krijgt ook de locatie van het voormalige Groene Kruis gebouw in het grensdorp weer een invulling. Het Emmer college van burgemeester en wethouders wil hiervoor een bijdrage van 516.000 euro beschikbaar stellen uit het stimuleringsfonds Dorpen en Wijken. In oktober moet de gemeenteraad hierover een besluit nemen. De verwachting is dat in het voorjaar van 2018 het werk kan beginnen.

Nieuws

Wethouder René van der Weide reisde naar Zwartemeer om het goede nieuws te brengen: “Hiervoor is ons stimuleringsfonds bedoeld. Om de dorpen en wijken te ondersteunen die met een initiatief komen om hun gebied op te knappen. Het is ook broodnodig dat dit gebied wordt vernieuwd, zodat iedereen met droge voeten het dorpshuis kan bereiken.”

Auteur

Redactie