EKC 2000 weet korf steeds beter te vinden

EMMEN

Zaterdag speelde EKC 2000 uit Emmen de tweede thuiswedstrijd van deze competitie. Deze keer tegen Stadskanaal’74. Stokte de doelpuntenmachine in de eerste twee wedstrijden op 18, afgelopen zaterdag wist EKC 2000 met bij vlagen aantrekkelijk spel door te gaan tot een score van 21 goals.

De bezoekers maakten het EKC 2000 in de beginfase lastig met stug en statisch korfbal. EKC had met name moeite met de enorme reboundkracht in het aanvalsvak van Stadskanaal’74. De gasten kwamen op een 0-1 voorsprong, maar van halve afstand wist EKC de zaak weer gelijk te trekken. Tot 2-2 ging het gelijk op, waarna EKC een gaatje wist te slaan door te blijven scoren tot een 8-2 stand. Hierna stokte het scorend vermogen helaas waardoor de rust werd bereikt met een magere 9-3 voorsprong gezien het spelbeeld. Na rust bleef EKC het betere van het spel houden en wist maar liefst twaalf keer te scoren, terwijl Stadskanaal’74 onder de tien werd gehouden.

Constante druk

Hoofdcoach Atte van Haastrecht laat weten: “Het belangrijkste is dat er langzamerhand een ander speltype valt waar te nemen. Aanvallen met veel kansen leveren steeds meer doelpunten op. Gesteund door een prima verdediging zorgt dit voor een constante druk op de verdediging van de tegenstanders.” Aanstaande zaterdag reizen de Emmenaren naar DTS in het Friese Surhuizum.

Auteur

Redactie