DTK’70 start competitie met gelijkspel tegen landskampioen

KLAZIENAVEEN

De tafeltennisheren van DTK’70 zijn het nieuwe seizoen in de eredivisie gestart met een 3-3 gelijkspel. De eerste wedstrijd van het seizoen was meteen een kraker. Het team uit Klazienaveen mocht in Zoetermeer aantreden tegen landskampioen Taverzo. Aangezien vorig seizoen de finale om het landskampioenschap in een ware thriller werd verloren van Taverzo, was de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen een bijzonder weerzien tussen beide teams.

Voor DTK’70 speelden Koen Hageraats, Nathan van der Lee en de nieuwe aanwinst Yannick Vostes. Barry Wijers vervulde zijn rol als coach. Vostes begon de middag eenvoudig met een 3-0 overwinning op Stephan Tromer. Van der Lee mocht daarna aantreden tegen de nieuwe aanwinst van Taverzo: de Pool Jakub Folwarski. Het batje van de verdediger werd afgekeurd en hierdoor moest Folwarski met een ander bat spelen en dit was van invloed op de wedstrijd. De wedstrijd kende een grillig verloop. In de eerste game kwam Van der Lee er niet aan te pas, maar hij wist zich knap te herstellen. Een vijfde game moest er aan te pas komen waar Van der Lee aan het kortste eind trok. Hageraats mocht daarna proberen de Klazienaveners opnieuw op voorsprong te brengen. In zijn partij tegen Dorian Nicolle kwam Hageraats 2-0 achter en knokte zich met uitstekend spel terug in de wedstrijd. In tegenstelling tot Van der Lee trok Hageraats de partij wel in vijf games naar zich toe.

Scorebord

Na de pauze rekende Van der Lee eenvoudig af met Tromer en stond er een 1-3 tussenstand op het scorebord. Vostes begon zijn partij tegen Nicolle zeer sterk, maar na een 2-0 voorsprong was het gedaan met Vostes. Opnieuw werd een partij beslist in vijf games en ditmaal in het voordeel van Taverzo. In de laatste wedstrijd van de middag was Hageraats niet in staat om een vuist te maken tegen de verdediger Folwarski en dat betekende een 3-3 eindstand. Coach Barry Wijers: “We zijn de competitie redelijk begonnen, maar er had zeker meer ingezeten. Taverzo trad zonder kopman Kreanga aan en daar hadden we meer gebruik van kunnen maken. Al met al ben ik niet ontevreden en het seizoen is nog lang.”

Auteur

Redactie