Broers Boerrigter en Luca Scheper gehuldigd

EMMEN

De Emmer wethouder Bouke Arends heeft afgelopen week de nationaal kampioenen turnen Jorn en Lars Boerrigter en Luca Scheper gehuldigd. De turnbroers Jorn (20) en Lars (22) Boerrigter en ook Luca Scheper (10) deden in juni mee aan aan het NK turnen in Waalwijk.

Emmen werd in Noord-Brabant vertegenwoordigd door de broers Lars en Jorn Boerrigter en de zeer talentvolle Luca Scheper. De eerste dag van het kampioenschap werd gestreden om de meerkamptitels. Bij de senioren eerste divisie eindigde Lars Boerrigter op 0.65 punten afstand van goud op een tweede plek. Luca Scheper draaide een bijna vlekkeloze meerkamp in de instap 9 en 10 jaar. Een val op brug kostte hem de titel in deze topsportcategorie.

Toestelfinales

De tweede dag konden de turners zich opnieuw bewijzen in de strijd om de titels in de toestelfinales. Deze waren succesvol voor de drie bovengenoemde turners. Ze werden alle drie Nederlands kampioen op hun favoriete toestel. Lars op vloer, Jorn op voltige (acrobatiek op het turntoestel paard) en Luca op rek.

Auteur

Redactie