Atlas Theater krijgt Noord Nederlands Orkest op bezoek

EMMEN

Onder leiding van Pavel Baleff brengt het NNO de heerlijke rustgevende muziek van dé componist van Finland – dat is Jean Sibelius - naar het Atlas Theater. Sibelius baseerde het symfonische gedicht De zwaan van Tuonela op het eiland der doden uit de Finse mythologie.

Na de pauze staat een ander hoogtepunt uit de Romantiek op het programma. Over de uitvoering van het Vioolconcert van Tsjaikovski door Oekraïense sterviolist Valeriy Sokolov schreef het gerenommeerde muziektijdschrift The Strad: “Zijn benadering is verfrissend recht-door-zee, zonder die overdrijving waaraan dit vioolconcert helaas te vaak is overgeleverd.” Het Noord Nederlands Orkest staat op zaterdag 7 oktober vanaf 20.00 uur in het Atlas Theater. Zie www.atlastheater.nl voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren.

Auteur

Redactie