Doorloper met Bibian Welbergen: ‘Koken en languit op de bank’

EMMEN

De vijftigjarige Bibian Welbergen woont in Emmen en studeerde voorheen aan de dansacademie. Lees meer over de balletjuf in deze Doorloper.

Een relatie? “Nee, momenteel helaas niet.” Emmen is voor mij... “De woonplaats waar ik min of meer toevallig terecht ben gekomen toen ik jaren geleden een baan kreeg als dansdocent bij CQ.” Als ik de baas van Emmen zou zijn… “Dan zou ik erg blij zijn met alle ontwikkelingen die de laatste jaren op kunst- en cultuurgebied gaande zijn. Het mooie Raadhuisplein, de vele evenementen en de reuring: daar knapt Emmen echt van op.” Vroeger ging ik altijd stappen in… “Amsterdam. Bij ‘Dansen bij Jansen’. Hoe kan het ook anders, want ik zat daar op de dansacademie.” Als een plaatselijke sportclub wint… “Dan gaat dat hoogstwaarschijnlijk compleet langs me heen.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was… “Dat was op Maarten. Op de middelbare school in Steenwijk.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… “Tijdens de verhuizing, toen mijn zoon op kamers ging.” En dat ik huilde ook… “Dat was tijdens diezelfde verhuizing, maar dat heeft waarschijnlijk niemand gemerkt, haha.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb? “Dat is een lastige vraag, want ik lees best veel. Het laatste boek dat echt veel indruk op me heeft gemaakt is: Een klein leven van Hanya Yanagihara.” Je kunt me wakker maken voor... “Een voet-, nek- of rugmassage. Gewoon een massage in het algemeen dus.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is... “Mijn telefoon checken, schoenen uit en een wijntje inschenken. Daarna lekker koken en languit op de bank De Wereld Draait Door kijken op televisie.” Als ik niet in Emmen zou wonen, dan… “Zou ik graag op een woonboot in het centrum van Groningen willen wonen. Dat lijkt me echt leuk!” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Dat wordt dan een heel persoonlijk lintje. Ik nomineer Renske Schasfoort, want zij heeft mijn leven gered.” Wat ik vroeger wilde worden is…. “Balletjuf en dat ben ik gelukkig ook geworden.” Mijn hobby’s zijn… “Zingen bij Popkoor Emmen en kleine kunstwerkjes maken met mooie stukjes hout, die ik in het bos of op het strand heb gevonden.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is... “Het geven van balletles aan kleine kinderen. Dat doe ik inmiddels ruim 25 jaar en ik vind het nog steeds erg leuk om te doen. Ik geniet enorm van het enthousiasme van mijn mini ballerina’s. Ik heb trouwens nog ruimte voor liefhebbers van 3,5 tot en met 6 jaar op de vrijdagmiddag. Dus wie belangstelling heeft voor een gratis proefles is van harte welkom om contact met me op te nemen via de website www.beweegt.org.”

Meedoen?

Meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een mail: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie