Cursus clubscheidsrechter bij vv Dalen en NKvvProtos

DALEN/DALERPEEL

/STEENWIJKSMOER - Onlangs is bij vv Dalen en NKvvProtos gestart met de cursus clubscheidsrechter onder leiding van cursusleider Edgar Voortman van de COVS HZOD. De spelregels werden besproken en op het voetbalveld werden de looplijnen en de goede plekken - waar een scheidsrechter zich kan situeren - besproken.

Aan het eind van de eerste avond kregen de cursisten een map mee met de spelregels en uiteraard veel tips om een wedstrijd in goede banen te leiden. De volgende cursusavonden gaan de cursisten elk tien minuten fluiten, waarbij degene die niet fluit wordt gevraagd om op bepaalde gedragingen van de scheidsrechter te letten. Na afloop wordt in de bestuurskamer het fluiten van de wedstrijd nabesproken. Dit herhaalt zich weer een week later, waarbij de anderen een deel mogen fluiten. Tenslotte worden de vierde avond nogmaals de spelregels besproken en krijgen de deelnemers een certificaat.

Auteur

Redactie