Lintje voor voor Emmense Grietje Klifman

EMMEN

Grietje Klifman-Kooistra kreeg donderdagmiddag een koninklijke onderscheiding. De 82-jarige Emmense werd naar De Marke in de Emmer wijk Angelslo gelokt ter ere van haar veertigjarig jubileum als vrijwilligster bij de begeleidingscommissie ouderen van dienstencentrum De Marke. Tot haar grote verrassing kwam de Emmer locoburgemeester Robert Kleine naar de receptie om Klifman te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In 1977 begon Klifman als vrijwilligster. Vooral voor eenzame ouderen heeft ze veel betekend. Ze organiseerde onder meer koffie-ochtenden, stijldansen, sjoelen, kaarten en koersbal. Nu - na veertig jaar - is ze nog altijd zo’n tien uur per week in de weer voor de ouderen.

Ziekenbezoeken

Mede-vrijwilligers typeren haar als zeer betrokken, toegankelijk en klantvriendelijk. “Ze komen alleen omdat Grietje er is”, zegt een collega. Naast het organiseren van bijeenkomsten legt Klifman ziekenbezoeken af om mensen een hart onder de riem te steken.

Auteur

Redactie