Dit schooljaar extra aandacht voor muziek

ERICA

Ook bij basisschool De Brummelbos in Erica ging op 4 september het nieuwe schooljaar van start. Op het plein wachtte de leerlingen en ouders een verrassing. De juffen en meesters trakteerden de leerlingen en hun ouders op een vroeg muzikaal onthaal. Drumdocent Peter Deiman van De Drumstudio had de leiding over dit mini openingsconcert.

Directeur Eric Manning van De Brummelbos vertelt: “Het was geweldig om zo met elkaar het schooljaar te kunnen beginnen. De reden dat wij op de eerste schooldag de aandacht wilden vestigen op muziekles is dat het vak muziek komend jaar op De Brummelbos - naast techniek en VierKeerWijzer- extra aandacht krijgt binnen het lesprogramma. Samen met De Kunstbeweging willen wij een eigentijdse invulling aan het vak muziek geven. Stichting De Kunstbeweging ondersteunt het Emmer onderwijsveld met cultuuronderwijs in de breedste zin en wij leggen komend schooljaar het accent op muziek. De kinderen verheugen zich er erg op.” Manning vervolgt: “Alle groepen kregen die maandagochtend trouwens zelf ook nog een erg leuke drumworkshop. Zij gaven voor de middagpauze een slagwerkoptreden, buiten op het plein. Het was geweldig om het schooljaar op deze wijze te kunnen beginnen!” Meer informatie over het werk van De Kunstbeweging staat op www.dekunstbeweging.nl.

Auteur

Redactie