Coevorden tast in de buidel voor wegenonderhoud

COEVORDEN/DALERPEEL

Het Coevorder college wil drie miljoen euro plus een structurele verhoging van 500.000 euro per jaar investeren in wegenonderhoud. Burgemeester en wethouders vragen in oktober groen licht van de gemeenteraad.

Komend voorjaar moet duidelijk zijn waar groot onderhoud komt. Volgens wethouder Jeroen Huizing gaat het vooral om wegen buiten de bebouwde kom. Coevorden wil ook aan hard de slag met het onderhoud van fietspaden. De gemeente telt 135 kilometer aan fietspaden. Vooral boomwortelgroei zit Coevorden in de weg. Een inventarisatie wijst uit dat zo'n 25 kilometer fietspad te maken kan krijgen met deze stoorzender. Beton in plaats van asfalt moet gaan zorgen voor beter beheersbaar onderhoud.

Dalerpeel

De gemeente wil beginnen met het aanpakken van de fietspaden langs de Dalerallee in Coevorden en het fietspad tussen de Veenschapsweg en Dalerpeel. Ook daar praat de raad over. Bij een 'ja' van de raad start Coevorden dit najaar met de werkzaamheden aan de fietspaden.

Auteur

Redactie