Wereldrecordhouder naar kraanvogeltentoonstelling in oude zoo

EMMEN

Marten Brouwer - Fries van geboorte, maar al jaren woonachtig in Japan en daar beroemd geworden als origamikunstenaar met twee wereldrecords in het vouwen - komt naar de kraanvogelexpositie Room of Hope in het Afrikahuis in het voormalige dierenpark in Emmen. Brouwer is korte tijd in Nederland en geeft op zaterdag 16 september, aan het begin van de vredesweek die tot 24 september duurt, een lezing over de relatie tussen het vouwen van kraanvogels en wereldvrede.

Brouwer wordt in Japan zeer gerespecteerd vanwege het hoge niveau van zijn origamikunstwerken, maar ook vanwege zijn inspanningen voor de wereldvrede. Hij heeft een vredesstichting opgericht, geeft voorlichting op scholen over vrede en organiseert origamiprojecten voor kinderen.

Verlengd

De expositie van de kraanvogels wordt overigens verlengd tot 29 oktober vanwege de enorme belangstelling. Zondag tijdens de stadsbarbecue in het park bezochten ruim 1600 belangstellenden de expositie. De expositie is van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur te bekijken.

Auteur

Redactie